Åse Johanne Risbråthe, 72 år. Ressurs hos Trøgstad Frivilligsentral - Viken

"For meg så har det vært viktig å treffe andre mennesker, både treffe kjente og bli kjent med nye, det å få være en del av et felleskap et viktig for meg".

Dato:        18. Mai 2022                Sted: Trøgstad, Indre Østfold kommune, Viken (Østfold)                                        Organisajon: Trøgstad Frivilligsentral


Hvem er du? Navn og Alder? 
Mitt navn er Åse Johanne Risbråthe, også er jeg 72 år.

 Åse Johanne Risbråthe Åse Johanne RisbråtheHva driver du med som frivillig?

Jeg har vært frivillige siden jeg ble voksen. Jeg har hatt ulike oppgaver i ulike faser av livet. Gjennom ungene var jeg blant annet med på orientering og musikk. Jeg er nok et ja menneske.  

Når jeg ble pensjonist hva skulle jeg fylle dagene med? Det startet med søndags middag på frivilligsentralen, så var jeg med i "sansehagen" på Trøgstad heimen (det lokale sykehjemmet) en dag i uka og luket, klippet, plantet og sådde. Jeg måtte ut og treffe andre og være litt aktiv. Jeg kunne ikke bare sitte hjemme og strikke. Som bestemor hadde jeg ansvar for uniformene i musikken, de sydde jeg ut og inn og reparerte etter behov. 

Så er jeg med i bygdekvinne laget og vært med på vevsstua. Jeg har vært med å arrangere hyggekvelder på Trøgstad Heimen. Det ga meg veldig mye. Det var så koselig å hilse på de eldre. Mange av dem kjente jeg fra tiden da jeg jobbet der. 

Og så begynte jeg på Gjenbruksbutikken. Nå har jeg trappet ned alt det andre, men er 2-3 dager i uken på Gjenbruksbutikken. 

Jeg er mom (bestemor) til 4 barn og bruker mye tid med familien. De bor i nærheten og det er så godt å kunne være involvert i livene deres. 

For meg så har det vært viktig å treffe andre mennesker, både treffe kjente og bli kjent med nye, det å få være en del av et felleskap et viktig for meg. 

 

Hvordan så hverdagen din ut før?

Jeg var i full aktivitet som yrkesaktiv, og gikk rett over i full frivillig aktivitet. Jeg har alltid trivdes med å være aktiv.  

 

Hva var det som var viktig for deg for at du klarte å komme inn i aktivitet og frivillig arbeid?

Jeg har alltid vært aktiv så for meg var det uaktuelt å bare sitte inne og ikke være med å bidra. 

 

Hvordan ser hverdagen din ut i dag?

Jeg merker at jeg ikke orker like mye som før, men jeg er pensjonist og kan ta ting i mitt eget tempo og det er bra. Det er sånn livet er. 

 

Har du en utfordring/oppfordring til de som kjenner seg igjen i historien din?

Som pensjonist så er det godt å ha noe å gå til så lenge helsen holder.

Annen informasjon

Kontakt

Norges Frivilligsentraler
Markensgaten 35 (2. etasje)
4612 Kristiansand

2024 © Norges Frivilligsentraler