Fylkesordfører Arne Thomassen heier på Sykkelturen 2022 og Frivillighetens år

"Regjeringen har gitt oss den unike muligheten til å løfte frivilligheten da må vi Fylkesordførere og ordførere mobiliser. Derfor vil vi i Fylkeskommunen i Agder være med"!

Fylkesordfører i Agder, Arne Thommasen:  “Frivilligheten er limet i samfunnet, vi hadde aldri greid å gjøre jobben vår uten frivilligheten. Alle de ensomme som blir sett, ungdommer som får møte noen som bryr seg om dem og ser dem. På frivilligsentralene er det mange som føler seg hjemme. Et sted å møte trygge og gode voksne. Alle de tusenvis av menneskene som jobber med å gjøre en forskjell. Det offentlige hadde ikke klart oppgavene i regionen eller nasjonalt uten frivillighet.” 


Prosjektleder "Sykkelturen 2022", Jorunn Sagen Olsen: “Nå skal vi løfte frivilligheten og alt det viktige arbeidet som koordineres i frivilligsentraler på hjul i fra Nordkapp til Arendalsuka” 


Prosjektleder for Frivillighetens år, Birgitte Brekke “ Vi skal kaste flomlys på befolkningen, nå er det frivilligheten som skal ut å danse”2022 er frivillighetens år, dette ble markert sammen med Frivillighet Norge under Arendalsuka. Turen gikk på kunstsykkel fra Tyholmen Frivilligsentral, gjennom byen og til Frivillighets teltet. Her ble vi tatt i mot av blant annet statssekretær for Kulturdepartementet, Emma Lind og møtt med toner fra "Dronning Sonjas Honnørmarsj" spill av blåsere fra Norges musikkkorps forbund.  

Under arrangementet snakket vi om "Sykkelturen2022" og Frivillighetens år. Ønsker du å høre hvordan organisasjoner, kommuner og statsetater planlegger feiringen av Norges viktigste lagarbeid samt informasjon om sykkelturen kan du se opptaket fra Arendalsuka her.


Fra venstre: Birgitte Brekke (Prosjektleder Frivillighetens år 2022), Arne Sauar (Senior ressurs i sekretariat NFS), Stian Slotterøy Johnsen (Generalsekretær i Frivillighet Norge), Jorunn Sagn Olsen (NFS,Prosjektleder Sykkelturen "2022"), Emma Lind (Statssekretær), Arne Thommasen (Fylkesordfører i Agder) og Anna Charlotte Larsen (KS Agder)Nå har du mulighet til å være med oss på Kick off 21. september kl. 14.00 - 16.00.
Det inviteres til samskapingsverksted i de 11 Fylker for planlegging og gjennomføring av Sykkelturen 2022. Flere nyheter

Nytt år, nye muligheter

Nå braker det løs, 2022 er Frivillighetens år! Og Norges Frivilligsentraler oppfordrer alle til og sjekke ut mulighetene dette gir lokalt til å være med på løfte frivilligheten på hjul fra Nordkapp til Arendalsuka.

Fysisk aktivitet med meningsfull motivasjon, nyttårs tilbud fra Motitech

Fire frivilligsentraler i Norge har under det siste året vært med i et vellykket prosjekt for å teste ut Motiview som motivasjon til fysisk aktivitet blant eldre. Vi ønsker nå at alle Frivilligsentraler i Norge skal få gleden av Motiview, og gjennom en samarbeidsavtale mellom Norges Frivilligsentraler og Motitech kan vi tilby dette til redusert pris. Du kan lese mer om Motiview og prosjektet her

Velkommen til Costa Blanca Nord frivilligsentral “Sykkelturen Kick-off tur” i Spania

Den 6-10 April 2022 inviterer Costa Blanca Nord frivilligsentral til “Sykkelturen Kick-off tur” til Spania. Turen er åpen for alle. Her blir det sykling og aktiviteter i flotte omgivelser og godt selskap, tilrettelagt med ulike aktiviteter og sykkelruter slik at det er noe for alle.

Generasjonslekene - søknad har startet

Generasjonslekene: Aktivitet, lek og moro for alle aldre! Lyst til å skape enda mer entusiasme og aktivitet i ditt lokalmiljø når Sykkelturen 2022 ruller nedover landet?

Over 150 engasjerte personer på Kick off.

“Det å være med på å skape noe større enn seg selv, noe stort, som kan bety noe for andre” -Edmund Birkeland, Fylkeskontakt Leve hele livet i Agder(NFS). “Sykkelturen kan binde oss sammen, og styrke samfunnet” -Ole Kassow, Founder of Cycling Without Age

Kontakt

Norges Frivilligsentraler
Markensgaten 35 (2. etasje)
4612 Kristiansand

2018 © Norges Frivilligsentraler