Mer om Sykling uten alder

Litt om hvem vi er, hvordan det hele startet og hvorfor vi sykler.

"Sykling uten alder" (heretter kalt SUAS) er et konsept som startet i København høsten 2012 da en mann ved Ole Kassow begynte å tenke på om det var mulig å¨få de eldre på pleiehjem, it på sykkel.

Idéen startet da Ole fikk låne en såkalt "taxi-sykkel) (også ofte kalt en Rickshaw). Han troppet opp på et lokalt pleiehjem og spurte om han kunne ta en av beboerne med på en sykkeltur. Den første passasjeren fortalte de andre beboerne om hva hun hadde opplevd, og det førte til at Ole måtte fortsette med dette da de andre også ville ut på tur med sykkelen.

Våren 2013 ble organisasjonen grunnlagt i Danmark, og det spredte seg fort - først over hele Danmark, og så videre ut over hele verden. I dag er "Cycling without age (CWA) representert i over 50 land.

Se gjerne videoen under, og hør Ole selv fortelle hvordan det hele startet.

De første syklene kom til Norge i 2013, men det var først i 2015 - etter at mange frivilligsentraler i 2014 hadde hørt Ole Kassow fortelle om SUA - at det "tok av". Det er nå flere hundre slike sykler rundt om på eldreinstitusjoner i Norge, og flere tusen frivillige tar  hver dag mennesker, som ellers ikke kommer seg ut i frisk luft, med ut på sykkeltur, så de kan kjenne "vind i håret".

Som Ole sier - å være sykkel-pilot handler om aktivt medborgerskap! Ved å ta de eldre med ut på tur, øker vi tilliten mellom mennesker, og forsterker det "sosiale limet" i samfunnet.

Konseptet gir like stor glede for pilotene som for passasjerene. Dette er virkelig "vinn vinn"!

"SYKLE SAKTE OG SVINGE MYKT".

Tilbake til forrige Gå til neste

Kontakt

Norges Frivilligsentraler
Markensgaten 35 (2. etasje)
4612 Kristiansand

2022 © Norges Frivilligsentraler